Kakao - trin 1 og 2

Kender du kakaotræet? Uden kakaotræet fandtes der ikke chokolade. Når man laver chokolade, skal der kakaobønner i. De vokser på kakaotræet.

Hvordan dyrker man kakao? I Liberia dyrker man kakao. Her kan du læse mere om, hvordan man gør.

Foto 1: Et kakaotræ kan blive 15 meter højt. Kakaotræet gror i varme lande, hvor der altid er 25-30 grader. Der er altså alt for koldt i Danmark.
Foto 2: På kakaotræet gror kakaofrugten. Den er 15-25 cm. lang.
Foto 3: Man kan se på farven, om en kakaofrugt er moden. Er den grøn, er den umoden. Er den gul eller rød, er den moden.
Foto 4: Når kakaofrugterne er plukket, åbnes de med en kniv. Indeni kakaofrugten er der kakaofrø. Det er dem, man bruger til at lave chokolade.
Foto 5: Kakaofrøene pakkes ind i bananblade i 5-7 dage. Smagen af kakao bliver her stærkere.
Foto 6: Bagefter skal frøene tørres i solen i 5-6 dage. Det er dog vigtigt at rode rundt i bønnerne flere gange om dagen. Ellers klistrer de sammen.
Foto 7: Når kakaobønnerne er tørre, kommes de i sække. Så bliver sækkene solgt. Bagefter laves der chokolade ud af kakaobønnerne.

Foto: Dorthe Nielsen.