Fisk fra Banana Islands

På Banana Islands spiser man mange fisk. Davids far sejler ud på havet og fisker. Når han kommer hjem, har han forhåbentlig fisk med, som de kan få til aftensmad.

Se hvordan de renser og tilbereder fisken - og prøv selv at lave retten.

Du skal bruge:
2 makreller – Davids far har fanget sandmakrel, men du kan godt bruge andre makreller.
Ris
Tomat
Løg
Frisk basilikum
Olie
Chili
Peanuts eller Peanutbutter
Salt
Peber

Fremgangsmåde
1. Fisken renses grundigt, som Davids far gør på filmen.
2. Fisken koges hel.
3. Ris koges for sig.
4. Sovsen laves af hakkede tomater, hakkede løg, frisk basilikum (evt. andre krydderurter) og chili. Dette svitses i olie i en gryde. Lad det simre.
5. Davids far tilsætter en pasta af peanuts, han har pillet, knust og malet til en pasta. Prøv selv at mase peanuts. Du kan også bruge peanutbutter.
6. Sovsen smages til med salt og peber.
7. Fisken lægges på en tallerken, sovsen hældes over og risen serveres til.