Ingefærkager

Til ca. 32 stk.

Ingredienser
250 g. mel
1 knsp. Salt
2 tsk. stødt ingefær
1 spsk. Frisk revet ingefær (evt. lidt mere)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
125 g. brun sukker
75 g. smør
2 spsk. Sirup
1 æg

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen.
2. Bland mel, salt, begge slags ingefær, bagepulver, natron og sukker i en stor skål.
3. Smelt smør og sirup i en gryde. Pas på det ikke bruner. Lad det køle af.
4. Rør ægget i det afkølede smør og sirup.
5. Bland det hele godt sammen og ælt dejen.
6. Del dejen i fire lige store stykker, der rulles til fire pølser.
7. Del hver pølse i otte stykker og tril dem til kugler.
8. Læg de 32 små kugler fordelt på en bageplade.
9. Bag i varmluftsovn ved 175 grader i 13-15 minutter.
10. Afkøl og kom dem i en lukket dåse – eller nyd dem med det samme!

Den røde blomst er ingefærplantens blomst.