Jordnøddekylling
- til ca. 6 personer.
Ingredienser
- 12 underlår eller 1 hel kylling skåret i mindre stykker
- Olie til stegning
- 1 glas peanutbutter (uden hele nødder)
- 2 bouillonterninger med hønsekød
- 2 store løg
- 1½ spsk. tørret koriander
- 1½ spsk. stødt spidskommen
- 1½ dåse tomatpuré
- 1 liter vand
- 1 spsk. Salt
- Evt. lidt chilipulver
- tilføj evt. 3 gulerødder eller ¼ savojkål.
Tilberedning
Hak løgene.
Kom lidt olie i en gryde og brun kyllingen.
Tilsæt de hakkede løg og steg dem med.
Kom tomatpuré i og lad stege lidt.
Opløs bouillonterningerne i vandet og tilsæt blandingen.
Kom peanutbutter, salt og krydderier i.
Få retten op at koge under omrøring.
Læg låg på, skru lidt ned og lad det simre i ca. 45 min.
Serveres med kogte ris.
I Sierra Leone får man ikke så tit kød. De dage hvor man får kød, er man heldig. Derfor spiser man så næsten kun kød – og ris selvfølgelig.
Hvis du gerne vil have lidt grønt til, kan du snitte gulerødder i tern og lade dem koge med i de sidste 10 minutter. Du kan også snitte savojkål eller spidskål og tilsætte det.