Jordnøddekylling

- til ca. 6 personer.

Ingredienser

  • 12 underlår eller 1 hel kylling skåret i mindre stykker                      
  • Olie til stegning
  • 1 glas peanutbutter (uden hele nødder)
  • 2 bouillonterninger med hønsekød
  • 2 store løg
  • 1½ spsk. tørret koriander
  • 1½ spsk. stødt spidskommen
  • 1½ dåse tomatpuré
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. Salt
  • Evt. lidt chilipulver
  • tilføj evt. 3 gulerødder eller ¼ savojkål.

 

Tilberedning
Hak løgene.
Kom lidt olie i en gryde og brun kyllingen.
Tilsæt de hakkede løg og steg dem med.
Kom tomatpuré i og lad stege lidt.
Opløs bouillonterningerne i vandet og tilsæt blandingen.
Kom peanutbutter, salt og krydderier i.
Få retten op at koge under omrøring.
Læg låg på, skru lidt ned og lad det simre i ca. 45 min.
Serveres med kogte ris.

I Sierra Leone får man ikke så tit kød. De dage hvor man får kød, er man heldig. Derfor spiser man så næsten kun kød – og ris selvfølgelig.

Hvis du gerne vil have lidt grønt til, kan du snitte gulerødder i tern og lade dem koge med i de sidste 10 minutter. Du kan også snitte savojkål eller spidskål og tilsætte det.