Foto: Ulterior Epicure
Gorditas med salsa og kylling
Sidst ændret
29.06.2020
Mayafolket har brugt majs i næsten alle deres opskrifter i mange tusinde år. Gorditas laves af majs og betyder de små fede. De spises til fester i Guatemala.
Gorditas (4 personer)
- 4 dl. majsmel
- 3 tsk. bagepulver
- 4 dl. vand
- 1 dåse majs (eller 2 majskolber)
- Olie til stegning
Kylling
- 4 kyllingebryster
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. cayennepeber
- 2 tsk. paprika
- 1 spsk. rørsukker
- Salt
- Olie til stegning
Salsa
- 1 løg
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 modne tomater
- ½ rød peber
- ½ grøn peber
- Salt og peber
Sådan laver du gorditas med kylling og salsa
- Bland majsmel, bagepulver, vand og salt i en stor skål. Tilsæt majs fra dåsen/kolberne.
- Form dejen til små pandekager. De steges i lidt olie på en varm pande.
- Skær kyllingen i strimler, og steg i lidt olie på en varm pande.
- Tilsæt derefter krydderier: oregano, chayennepeber, paprika, sukker og salt. Smag til.
- Hak løg, peberfrugter og tomater i grove stykker.
- Bland grøntsagerne med de flåede tomater i en skål.
- Anret pandekagerne toppet med salsa og kylling efter smag.
- Kan spises med frisk salat.